Cum iti influenteaza curatenia starea de spirit ?

Curatenia, chiar daca pare doar un ritual cotidian ca toate celelalte, de ea depinde starea noastra de spirit cat si de sanatate. Daca trece o perioada mai lunga si casa ta a devenit un semi haos, simti incet cum ti se schimba si confortul si starea de spirit odata cu asta. Prin urmare, in cazurile acestea, nu ne ramane altceva de facut decat sa punem mana pe aspirator, mop etc si sa ne reproducem mediul favorabil. Cu toatea acestea, unii dintre noi au un grad de toleranta mai ridicat, astfel functioneaza saptamani intregi fara a misca vreun fir de praf, pe cand altii sunt obsedati ca totul sa fie in perfecta ordine.cleanhome.jpg
Modul in care arata casele noastre pot spune multe despre personalitatea noastra, despre interesele noastre si uneori, locuinta ne reflecta starile prin care trecem. Daca o stare de spirit proasta a pus stapanire pe noi si ne tine de ceva vreme, se va reflecta si asupra mediului in care locuim. Nu-ti va mai veni sa faci ordine, sa misti ceva prin casa si totul va capata alura unei case nelocuite de-o perioada. O locuinta cu drapeiile trase, intunecata, neaerisita si prafuita iti alimenteaza starea de rau mental. Tot acest context nu e altceva decat un cerc vicios, starea de depresie te cuprinde dintr-un motiv, te determina sa fii inactiv, dar atmosfera creata in locuinta ta iti intretine starea negativa. Astfel, ca sa te redresezi, iti trebuie un strop de autodisciplina si tarie ca sa schimbi ceva prin casa.
In ceea ce priveste interesele unui om, este relativ simplu sa le identifici dupa ce-I faci o vizita acasa. Uneori poti ghici si domeniul general al ocupatiei lui. Spre exemplu ii putem lua pe artisti si pe corporatisti. Acestia se afla la doua capete opuse pe un segment. Artistii au tendinta spre dezordine, cel putin pentru cei din exterior, dar ei spun ca este un haos foarte bine organizat si, daca vor sa gaseasca ceva chiar si la ora 3 dimineata, vor gasi cu usurinta acel lucru. Prin urmare, acela este mediul lor cel mai portivit pentru a crea. Nu-l putem denumi ca fiind in mizerie sau in dezordine, deoarece asa functioneaza ei la nivel optim. Daca vei vedea pensule, palate de culori imprastiate pe jos, panze distruse intentionat si lasate totusi intr-un colt al incaperii, nu inseaman ca e dezordine sau gunoi, sunt doar farnturi din arta sa de care nu se poate desprinde chiar daca toti ceilalti il considera ca ar trebui.
In ceea ce-i priveste pe coropratisti, acesti par extrem de organizati, cu riscul de a le crea o imagine un pic mai rigida, voi enumera cateva caracteristici generale pe care le-am observant de-a lungul timpului. Acestia au tendinta spre a organiza totul milimetric, de la distanta dintre paharele de cristal asezate in vitrine pana la produsele de igena aflat in baie. De asemenea au tendina spre a-si mobila locuintele in stil minimalist, cu linii drepte, culori neutre. Intr-o oarecare masura se creaza o stare rece in casele corporatistilor.
Cu toate cele spus mai sus, trebuie sa fim constienti ca este o categorisire foarte vaga si nu putem include o intreaga masa de oameni intr-un anumit stil de a-si pastra locuinta, doar datorita activitatii pe care o practica. Suntem extreme de diferiti, iar tiparele trasate aici ar trebui luate doar orientativ.

 
6
Kudos
 
6
Kudos

Now read this

Cum cureti rapid scaunele tapitate din bucatarie

Scaunele cu tapiterie din material textil sunt foarte practice, estetice si trainice, insa au un mare dezavantaj: se mudaresc incredibil de repede. Pete de suc, pete de ulei, diverse alte unsori si murdarii – cu siguranta stii despre ce... Continue →