Sfaturi utile pentru curatenie

O data cu avansul tehnologic, si curatenia a inceput sa se bucure de noi nuante si sa devina o practica placuta pentru gospodinele care aleg sa faca acest lucru pentru a se relaxa si in acelasi timp pentru a face ceva util.

Astfel, intalnim diverse curiozitati referitoare la curatenie, pe care nu multi dintre noi le stiu. Printre aceste curiozitati se numara:

*detergentul de vase poate fi utilizat si pentru inlaturarea petelor de pe covor;

carpet.jpg

*daca incerci sa inlaturi petele de pe covor cu o carpa colorata, covorul poate sa isi schimbe culoarea, de aceea este indicat sa folosim o carpa alba cand stergem o pata de pe covor;

*daca vrem ca o pata de pe covor sa fie inlaturata cat mai repede, aceasta trebuie stearsa inainte sa se usuce;

*daca bati bine un albus de ou si folosesti o carpa alba pentru a sterge mocheta cu acel albus, acest lucru te va ajuta sa elimini petele de pe mocheta;

Cu toate acestea, desi tindem sa folosim metode moderne si solutii cumparate din comert pentru a face curatenie, exista metode traditionale, asa zisele ”sfaturi babesti”, care ne sunt mult mai folositoare si mult mai accesibile.

Pentru a mentine o bucatarie curata, putem sa ne folosim de urmatoarele sfaturi: daca avem obiecte din inox, pentru intretinerea acestora putem folosi un amestec din sapun de potasiu si creta. Astfel ca, realizam o pasta omogen din praf de creta si sapun de potasiu pe care o punem pe o carpa cu care vom sterge obiectele din inox. Pentru a curata teflonul, unul dintre cele mai pretentioase obiecte care se regasesc in bucatarie, putem apela la o metoda foarte simpla, si anume: punem apa in tigaia de teflon, peste care adaugam praf de copt si o pune la foc pana compozitia da in clocot. Tigaia se clateste cu apa calduta si se va sterge cu o carpa moale pentru a nu se zgaria.

dish.jpg

In ceea ce priveste ferestrele, care si ele sunt suficient de dificil de curatat, trebuie sa tinem cont de vreme cand le spalam deoarece afara trebuie sa fie innorat, nu sa ploua sau sa fie cald intrucat, daca este cald, exista riscul ca solutia de curatare sa se usuce inainte de a sterge ferestrele, astfel vor ramane urme pe acestea. Pentru curatarea acestora, putem adauga 2 -3 linguri de otet la 1 litru de apa rece, iar pentru uscarea ferestrelor, folosirea ziarelor este la fel de eficienta ca si utilizarea prosoapelor de hartie. Iar pentru a face o curatenie cu desavarsire, este necesara si curatarea ramelor intrucat multe bacterii pot fi ascunse pe margini sau in colturi.

La baie se schimba putin curatenia. Pentru gresie si faianta putem utiliza dezinfectant, insa pentru oglinda trebuie utilizate alte metode. Daca oglinda din baie va fi stearsa cu 100 ml alcool si 100 ml glicerina, aceasta nu se va mai aburi. De asemenea, urmele pe care insectele le lasa pe geamuri si oglinzi pot fi inlaturate prin stergerea acestora cu un tampon inmuiat in otet.

Pentru petele de pe ciuveta, poate fi folosita lamaia proaspat taiata. Petele de pe robinet vor disparea prin stergerea acestora cu amestecul din otet fierbinte si sare de bucatarie.

Cateva sfaturi si pentru petele lasate de alimente. Pentru a scapa de o pata lasata de vinul rosu, foloseste vin alb. Pentru petele de iarba, sterge zona cu tarate si dupa spala haina. Petele de cerneala pot fi inlaturate cu fixativ.

Asadar, pentru o curatenie eficienta trebuie sa imbinam metodele
traditionale cu cele moderne, intrucat, nu de multe ori ni se intampla sa vrem sa facem curatenie, dar sa nu avem cele necesare. Cine a zis ca facutul curateniei nu poate fi un lucru intersant si creativ?

 
11
Kudos
 
11
Kudos

Now read this

Curatenia la birou

Curatenia intr-un birou este importanta pentru productivitate, creaza un mediu de lucru placut si contribuie la crearea imaginii pozitive a unei companii. Prima impresie pe care o are un client cand intra in sediul unei companii este... Continue →